Via ferrata mare
Via Ferratta a fost inventata de italieni; noi am preluat conceptul cu entuziasm, pentru ca ofera neinitiatilor in alpinism sansa sa atace in siguranta pereti inalti de stanca si sa isi cunoasca limitele. Via Ferratta se parcurge impreuna cu alpinisti profesionisti. In Cheile Rasnoavei, acest traseu unic in Romania te poarta pe portiuni verticale si pe un traverseu expus, pana la 140 de metri inaltime. Il poti aborda folosind ca pe o scara cuiele mari batute in perete.
Via Feratta mare este destinata clientilor cu o conditie fizica buna si moral excelent. Traseul ofera neinitiatilor in alpinism sansa sa atace in siguranta pereti inalti de stanca si sa isi cunoasca limitele.
Traseul parcurge aproximativ 400m de perete si este situat pe partea sudica a cheilor. Durata medie a acestuia este de 30-45 de minute. Beneficiati de un ham, soc absorber, casca si un instructor la fiecare doua persoane. Aceasta activitate nu presupune calitati de catarator, dar presupune un efort sustinut, concentrare, motivare.
Descriere Cheile Rasnoavei:
Pereti sudici si sudestici, Roca calcaroasa. Din varful Postavarului (1799 m) catre vest-sud-vest coboara o creasta din stînca alba, calcaroasa, a carei imagine este familiara localnicilor. Creasta sfarseste abrupt in Cheile Rasnoavei (Rasnovului) si apare pe cea mai noua harta turistica sub numele de Muchia Cheii.
Apele din sudul Muchiei si care au sapat cheile sunt drenate de Valea Cheii. In impresionantul perete din Cheile Rasnoavei - malul drept - s-au stabilit mai multe trasee alpine, dintre care cele mai cunoscute sunt Santinela Cheilor si Surplombele de Aur.
Accesul in Cheile Rasnoavei se face din Drumul National 73 A - Predeal-Rasnov - pe un drum carosabil care se ramifica din dreptul Cabanei Cheia spre est. De asemenea, de la Predeal - Hotel Trei Brazi se poate ajunge pe potecile marcate cu triunghi albastru si triunghi galben, iar de la halta Timisu de Sus pe triunghi rosu.