Rapel Cheile Rasnoavei
Rapel - presupune o coborare controlata de pe peretele de stanca, cu ajutorul echipamentului de alpinism. Ca la toate celelalte aplicatii, o scurta instruire este necesara inainte de a trece la fapte. Mecanismele de coborare sunt simple, foarte sigure si sunt controlate atat de catre client, cat si de supraveghetor coborarea unui perete abrupt folosind o coarda statica pentru coborarea propriu-zisa si o coarda dinamica de asigurare.
Dispozitivele de coborare sunt autoblocante in cazul actionarii neadecvate, acestea permitand o blocare ferma si sigura a rapelului. In cazul coborarii cu dispozitive clasice, 8, placa, gri-gri, veti cobori in paralel cu un instructor si veti fi secondat indeaproape pe toata durata rapelului.
Nu exista decat o singura varianta: coborarea in rapel! Echipele vor fi puse in situatia de a-si incuraja si sustine colegii mai putin curajosi, regula fiind ca toti membrii echipei sa finalizeze proba.
Locatia Cheile Rasnoavei permite efectuarea de rapeluri de la diverse inaltimi (40, 60, 120m)
Descriere Cheile Rasnoavei/Cheisoara:
Pereti sudici si sudestici, Roca calcaroasa. Din vîrful Postavarului (1799 m) catre vest-sud-vest coboara o creasta din stînca alba, calcaroasa, a carei imagine este familiara localnicilor. Creasta sfîrseste abrupt în Cheile Rasnoavei (Rasnovului) si apare pe cea mai noua harta turistica sub numele de Muchia Cheii.
Apele din sudul Muchiei si care au sapat cheile sînt drenate de Valea Cheii. In impresionantul perete din Cheile Rasnoavei - malul drept - s-au stabilit mai multe trasee alpine, dintre care cele mai cunoscute sînt Santinela Cheilor si Surplombele de Aur.
Accesul in Cheile Rasnoavei se face din Drumul National 73 A - Predeal-Rasnov - pe un drum carosabil care se ramifica din dreptul Cabanei Cheia spre est. De asemenea, de la Predeal - Hotel Trei Brazi se poate ajunge pe potecile marcate cu triunghi albastru si triunghi galben, iar de la halta Timisu de Sus pe triunghi rosu.