Traversare pe corzi Cheile Rasnoavei
Proba presupune travesarea unei zone de abrupt folosind doua cabluri de otel suprapuse si pretensionate intre Cheile Rasnoavei. Folosind ca suport pentru picioare cablul inferior si ca punct de asigurare si sprijin pentru maini cablul superior, veti incerca sa traversati distanta de aproximativ 50m ce separa peretii cheilor.
Proba este inedita, spectaculoasa prin inaltimea la care se desfasoara (30m), datorita echilibrului labil al cablurilor, lipsei de experienta si fricii de inaltime.
Echipament necesar pus la dispozitia participantilor: ham, bucle, scripeti, coarda de siguranta, manusi + instructor.
Descriere Cheile Rasnoavei:
Pereti sudici si sudestici, Roca calcaroasa. Din varful Postavarului (1799 m) catre vest-sud-vest coboara o creasta din stînca alba, calcaroasa, a carei imagine este familiara localnicilor. Creasta sfarseste abrupt in Cheile Rasnoavei (Rasnovului) si apare pe cea mai noua harta turistica sub numele de Muchia Cheii.
Apele din sudul Muchiei si care au sapat cheile sunt drenate de Valea Cheii. In impresionantul perete din Cheile Rasnoavei - malul drept - s-au stabilit mai multe trasee alpine, dintre care cele mai cunoscute sunt Santinela Cheilor si Surplombele de Aur.
Accesul in Cheile Rasnoavei se face din Drumul National 73 A - Predeal-Rasnov - pe un drum carosabil care se ramifica din dreptul Cabanei Cheia spre est. De asemenea, de la Predeal - Hotel Trei Brazi se poate ajunge pe potecile marcate cu triunghi albastru si triunghi galben, iar de la halta Timisu de Sus pe triunghi rosu.